Przejdź do treści

     

 

PONIEDZIAŁEK

13.05.2024

WTOREK

14.05.2024

ŚRODA

15.05.2024

CZWARTEK

16.05.2024

PIĄTEK

17.05.2024

ŚNIADANIE

 

Jajko na twardo (50g), 

kabanoski drobiowe (50g),

rzodkiewka (15g), 

szczypiorek (5g), 

pomidorki koktajlowe (30g),

bułeczka paryska (40g) 

z masełkiem (5g),

kakao (200ml), mięta.

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja., jaja.

 

Zacierki na mleku (200ml)

Kanapka: kromka chleba pszennego + graham

  (40g),

masło (5g), szynka wieprzowa (20g),

sałata (5g), pomidor(20g), ogórek (20 g),

herbata marakują żurawina

(200 ml).

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, jaja.

 

Płatki ryżowe na mleku 

(200 ml).

Kanapka: kromka chleba pszennego + orkiszowego (40g), masło (5 g), 

tuńczyk w oleju (30g), 

ogórek kiszony (30g),

herbata owoce leśne (200 ml).

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, ryba.

 

Płatki owsianena mleku (200ml).

Kanapka: kromka chleba

 pszennego +żytniego

 ze słonecznikiem (40g), masło (5g), 

polędwica z indyka (20g),

 sałata(5g), papryka (20g), ogórek (20 g), 

herbatka wieloowocowa 200ml.

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

Bułeczka paryska (40g)

 z masełkiem( 5g),

serek kanapkowy (20g), 

rzodkiewka (20g), rukoola (5g),

 pomidor (20g),

 kakao (200 ml), mięta.

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny: mleko i jego przetwory, gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja.

 

ZUPA OGÓRKOWA

 250 ml

ZUPA KARTOFLANKA 

250 ml

ZUPA JARZYNOWA

 Z RYŻEM

 250 ml

ZUPA Z SOCZEWICY CZERWONEJ Z POMIDORAMI

 250 ml

ZUPA POMIDOROWA

 Z MAKARONEM

 250 ml

OBIAD

 

Kluski leniwe (150g) 

z musem malinowym (70g)

marchewka juniorka (100 g),

kompot owocowy (200 ml).

 

 

 

Alergeny: seler, gluten,

 mleko i jego przetwory, jaja.

 

Gulasz z indyka 

w sosie pomidorowym (80g),

kasza bulgur (50g),

surówka z kapusty pekińskiej

 z jabłuszkiem i marchewką

z jogurtem naturalnym(100g),

 kompot owocowy (200 ml).

Alergeny: seler, gluten, 

mleko i jego przetwory.

 

Kotlet jajeczny (60g),

ziemniaki (150g),

surówka z buraka z ogórkiem kiszonym, jabłuszkiem, cebulką czerwoną i natką z dipem majonezowym (100g),

kompot owocowy (200 ml).

Alergeny: seler, gluten, jaja,

 mleko i jego przetwory.

 

Makaron penne z kurczakiem

i brokułami w sosie śmietanowo -serowym (250g),

kompot owocowy (200 ml)

 

 

 

Alergeny: seler, gluten, jaja,

mleko i jego przetwory.

.

 

Kotlet mielony z mintaja (80g),

ziemniaki (150g),

surówka z kapusty kiszonej 

z marchewką i jabłuszkiem 

z oliwą (100g),

kompot owocowy (200 ml).

 

Alergeny: seler, gluten, ryby, jaja,

 mleko i jego przetwory.

PODWIECZOREK

 

Pieczywo mieszane (40 g)

 z masłem (5 g),

pasztet drobiowy (30g), 

sałata (5g),

ogórek kiszony (30g), 

jabłko (130g),

herbatka z cytrynką  (200 ml).

Alergeny:  gluten,  seler, jaja.

 

 

Budyń waniliowy (200ml),

banan (180g),

ciastka owsiane naturalne (40g),

melisa z gruszką (200ml).

 

 

Alergeny:  seler,

mleko i jego przetwory.

 

Bułeczka kajzerka (40g)

z masełkiem (5g),

pasta z szynki drobiowej 

z serem żółtym (40g),

 kiełki lucerny (5g), 

pomidor (20g), 

rzodkiewka (15g), arbuz (130g),

herbatka z cytrynką (200ml).

Alergeny:  gluten, orzechy, ziarna sezamu, soja, mleko i jego przetwory.

 

Twarożek z musem truskawkowym (120g),

maca tradycyjna(30g),

herbata owocowa (200ml).

 

 

 

 

Alergeny:  gluten, mleko i jego przetwory.

 

Drożdżówka z serem (90g),

kiwi (70g),

herbatka malinowa (200ml).

 

 

 

 

Alergeny: jaja, gluten,

 mleko i jego przetwory.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                 








































DOPUSZCZA SIĘ EWENTUALNE ZMIANY W JADŁOSPISIE